skip to Main Content

Uratarina: Anna Savolainen – Generoi, Sparky

Kuva: Oona Tynkkynen

”Valmistuin 2012 pääaineenani johtaminen. Sivuaineina luin mm. puheviestintää, laskentatoimea sekä espanjan kieltä.

Olin koko opiskeluajan töissä mm. LähiTapiolassa, Ekonomien kyllinä sekä Kylteripäivien projektipäällikkönä. Tanssinopettajan ja karaokejuontajan töitä ei voi laskea oman alan töiksi, mutta myös ne antoivat arvokasta esiintymiskokemusta ja opettivat toimimaan erilaisten ihmisten kanssa.

Graduvaiheessa pääsin harjoittelun kautta töihin organisaatioiden kehittämisen pariin ensin projektihallinnon ja myynnin tehtäviin. Siirryin valmistumisen jälkeen kehitysasiantuntijaksi mm. johtamisarviointien, henkilöstötutkimusten sekä asiakkuustutkimusten pariin. Lisäksi toimin valmennusohjelmissa projektipäällikkönä varmistaen omalta osaltani kokonaisuuden toimivuuden.

Olin välissä muutaman vuoden kotona pienten lasteni kanssa ja päätin silloin, että kaipaan vaihtelua uralleni. Pian huomasin haluavani jotain omaa tekemistä ja päädyin vaatekutsuyrittäjäksi suomalaiselle ekologiselle vaatemerkille. Tämä oli alkusysäys yrittäjäpolulleni, jollaista en ollut aiemmin osannut kuvitella uravaihtoehtona.

Muutaman vuoden päästä 2017 perustimme kahden entisen kollegani kanssa valmennusyrityksemme Generoin. Lähdin yrityksemme toimintaan mukaan asteittain vanhempainvapaalta ja tämä ratkaisu sopi minulle paremmin kuin hyvin. Toimin edelleen tällä hetkellä Generoissa valmentaen niin asiantuntijoita kuin esihenkilöitä itsetuntemuksen, itsensä johtamisen ja kestävän suorituskyvyn teemoissa. Lisäksi toimin toimitusjohtajana toisessa yrityksessämme Sparkyssa, jonka myötä päätimme toteuttaa haaveemme osaamisemme digitalisoimisesta, kun pandemia vuonna 2020 hetkeksi tyhjensi valmennuskalenterit.

Sparky on tuottavaa työhyvinvointia ja kestävää suorituskykyä tukeva sovellus ja digitaalinen palvelukokonaisuus, joka tekee reaaliaikaisesti näkyväksi miten työyhteisö voi hyvinvoinnin ja suorituskyvyn näkökulmasta, mistä se johtuu sekä miten asiaa tulisi johtaa. Tällä hetkellä koen, että teen itselleni merkityksellistä työtä. Mikäli voimme auttaa yhtäkin henkilöä, tiimiä tai organisaatiota oivaltamaan, mitä juuri heille tarkoittaa mielekäs, innostava ja ennen kaikkea kestävä työn tekeminen ja miten sitä voi arjessa tukea, olemme onnistuneet.

Opinnot antoivat minulle ennen kaikkea kykyä ajatella laajasti, hakea tietoa, hahmottaa kokonaisuuksia ja linkittää eri näkökulmia ja tutkimustietoa käytännön työelämään. Vaikka käytännön työn olen oppinut ennen kaikkea tekemällä, olisin ollut monissa tilanteissa melkoisen hukassa ilman taustateoriaa ja ymmärrystä mm. johtamisesta, organisaatioiden toiminnasta, kulttuurista ja taloudesta. Yhtään ei voi myöskään väheksyä ainejärjestötoimintaa niin Pörssin tiimeissä kuin projektivastaavana. Myös nämä antoivat arvokasta kokemusta kokonaisuuksien suunnittelusta, toteuttamisesta sekä verkostojen luomisesta.”

Back To Top