skip to Main Content

Uratarina: Aleksi Niittymies – Apulaisprofessorina Dublinissa

”Opiskelin kansainvälistä liiketoimintaa ja yrittäjyyttä (IBE) englanninkielisessä maisteriohjelmassa JSBE:ssä. Tutkintolinjan monipuolisuus, englanninkielisyys sekä mahdollisuus päästä harjoittelemaan, millaista on työskennellä erilaisten ihmisten kanssa, ovat auttaneet minua työurallani.

Opiskelujeni aikana työskentelin kesäisin ja koulun ohella Säästöpankissa, mitä voin suositella ehdottomasti myös muille, sillä pankissa työskentelystä sai paljon eväitä talouden ymmärtämiseen. Opintojeni loppupuolella päädyin myyntipäälliköksi Trainer4You:lle, missä pääsin työskentelemään modernissa ja ketterässä työympäristössä.

Valmistumiseni tienoilla graduohjaajani suositteli minulle tutkijan uraa ja ehdotti yliopistolle jäämistä. Pienen pohdinnan jälkeen, vaikka kysyntää työelämään oli, päätin jäädä tekemään yliopistolle väitöskirjaa. Tämä projekti vei minut vuodeksi Sveitsiin tutkijavaihtoon ja sittemmin Tampereen yliopistoon, josta lopulta valmistuin. Oltuani hetken tutkijatohtorina Tampereella, halusin lähteä katsomaan, mitä maailmalla olisi minulle tarjota ja pääsin apulaisprofessoriksi Maynoothin yliopistoon, Dublinin kupeeseen, jossa olen tälläkin hetkellä.

Jos omia ideoita tykkää pohdiskella, ja lukeminen ja kirjoittaminen on mielekästä, niin tutkijan ura on hyvä vaihtoehto: se antaa vapautta päiviin, antaa mahdollisuuden työskennellä porukassa ja mahdollistaa hyvin esimerkiksi matkustamisen. Apulaisprofessorina työni koostuu 40 % opetuksesta, 40 % oman tutkimuksen tekemisestä sekä 20 % hallintohommista (minulla tutkinto-ohjelman johtaminen). Tutkijan ura on ehkä harvemmin esille tuleva vaihtoehto, mutta sille tielle ajautuminen on ollut oikein mukavaa.

Kannattaa laittaa itsensä likoon, tutustua uusiin ihmisiin ja lähteä esimerkiksi vaihtoon. Kaksi vaihtoani, ensin Irlantiin ja sitten Sveitsiin, opettivat kielen ja loivat kontakteja, mitkä ovat olleet yllättävänkin suuressa roolissa oman kansainvälisen uran kannalta.”

Back To Top