skip to Main Content

Uratarina: Annika Jokinen – Teknos

”Moikka, mä oon Annika! Oon valmistunut vuonna 2019 Jyväskylän Kauppakorkeesta. Luin pääaineena johtamista ja laajan sivuaineen laskentatoimea. Pelasin pesäpalloa opintojen aikana enkä sen takia saanut mahdollisuutta oman alan kesätöihin. Olin kesät töissä aulapalvelussa tai kaupan kassalla. Ensimmäisen oman alan työn sain vasta viidentenä opiskeluvuotena, gradun valmistumisen jälkeen, kun aloitin HR Traineena Teknos nimisessä yrityksessä.

Trainee-jakson jälkeen sain jatkaa töitä Teknoksella HR Development Specialist roolissa. Vedin verkkokoulutusprojekteja, tein sisältöjä verkkokoulutuksiin ja ylläpidin yrityksen verkkokoulutusalustaa. En ollut vielä ottanut papereita ulos, vaikka gradu ja pakolliset opinnot oli jo suoritettuna, joten käytin tilaisuuden hyväkseni ja suoritin töiden ohessa kasvatustieteiden sivuaineen. Sain paljon hyviä oivalluksia työhön niistä opinnoista, koska pääsin miettimään, että mitä opitut asiat voi laittaa käytäntöön työssäni.

Tehtävänimikkeessä ei tapahtunut kolmen vuoden aikana muutoksia, mutta roolissa tapahtui paljon. Sain verkkokoulutusten lisäksi vastuuta muun muassa globaalien johtajuuskoulutusten suunnittelussa ja järjestämisessä, toimin sisäisenä asiantuntija koulutukseen liittyvissä asioissa, ja olen johtanut globaaleja projekteja. Globaalissa ympäristössä mua on opinnoista auttanut organisaatiokulttuuriin liittyvät ja kansainväliset opinnot Suomessa ja ulkomailla. Jos vaihtoon lähtö ei tunnu omalta jutulta, niin kansainvälistyä voi myös ihan Suomessa.

Vuoden 2022 vaihteessa tehtävänimike päivitettiin kuvaamaan työnkuvaa paremmin ja siitä lähtien olen ollut HR Development Manager.

Ensi vuoden alussa mua odottaa uusi askel urapolulla, kun siirryn Teknos konsernin HR tiimistä konsernin kaupalliseen tiimiin CEM Development Manager rooliin. Rooli on yrityksessä uusi eli vastuu alueet tulee varmasti vielä tarkentumaan, mutta lyhyesti selitettynä rooliin kuuluu prosessien kehittämistä asiakasrajapinnassa, myynnin ja asiakaspalvelun osaamisen tukemista ja kehittämistä, sekä liiketoiminnan kehittämistä ja johtamista.

@teknoscareer #teknosfamily

Vinkit opiskelijoille työelämän alkuun

Vinkki 1:

Hae Teknoksen trainee-ohjelmaan
Teknoksen trainee-ohjelman haut avataan joulukuussa 2022. Ohjelma on suunnattu opintojen loppupuolella oleville opiskelijoille. Itse trainee-ohjelmaan osallistuneena voin lämpimästä suositella hakemista siihen: https://www.teknos.com/company/careers/opportunities-for-young-people/

Vinkki 2:

Esittele keskeneräisiä töitä ja pyydä niihin palautetta.
Älä pyri tekemään heti täysin valmista.
Opinnoissa oppii sellaiseen käytäntöön, että oma työ esitetään tai palautetaan valmiina. Esimerkiksi saat mahdollisuuden tehdä tentin ja siitä saa arvosanan. Et saa palautetta, etkä pysty parantamaan suositusta. Tai haluaa lähteä korottamaan numeroa, niin pitää aloittaa alusta. Sama pätee ryhmätöissä ja esityksissä.
Töissä kuitenkin kannattaa kysyä palautetta ja kommentteja keskeneräisiin töihin. Oman kokemuksen perusteella se oli vähän vaikeaa aluksi tajuta, että kun mä esittelen jotain työni tuotosta ekan kerran, siihen tulee parannusehdotuksia vaikka se olisi mun mielestä ollut jo valmis. Käytin urani alussa ihan liikaa aikaa yrittäessäni viimeistellä työtä ja päädyin joskus tekemään ylimääräistä työtä.”

Back To Top