skip to Main Content

Uratarina: Sonja Karppanen – Accenture

Mitä opiskelit JSBE:ssä?

Tein kandin johtamisesta ja maisterin IBE (international business and entrepreneurship) kv-linjalla. Sivuaineena tein virallisesti TJT:n sekä viestinnän ja median perusteet, mutta täydensin pääaineopintoja myös yksittäisillä kursseilla aiheista, jotka kiinnostivat. Tätä lähestymistapaa suosittelen kaikille: opiskele sitä mikä kiinnostaa, tutkien ja kokeillen, stressaamatta siitä edistyykö tutkinto.

Miten olet edennyt urapolullasi?

Aloitin oman alan työt suoraan nykyisissä tehtävissä valmistumisen jälkeen.
Ennen yliopistoa tein contact center hommia täysipäiväsesti 2,5 vuotta. Vaikka paikkakunta vaihtui niin jatkoin vastaavissa tehtävissä opintojen ohella kesäisin. Hain muutamia oman alan harkkapaikkoja, mutta en jaksanut keskittyä hakuihin opintojen ohella ja pidinkin pääfokuksen opinnoissa. Sattumien kautta pääsin yliopistolla tutkimusavustajaksi kahdessa kohtaa opintoja.

Kandin lopussa kysyin itseltäni sen tärkeimmän kysymyksen: Mistä minä todella nautin ja mitä haluan tehdä lisää tulevaisuudessa? Vastaus ohjasi minun IBE:lle ja siellä kirkastui unelma: strategiakonsultointi. Kun unelma selvisi niin polkukin sinne alkoi hahmottua. Ensin pääsin McKinseyn Next Generation Women Leaders ohjelmaan, joka ei siis ole palkallinen tehtävä, mutta hyvä näköala konsultointiin ja erinomainen verkosto. Lopulta vuoden yrittämisen ja 4 kuukautta valmistumisen jälkeen pääsin nykyiseen työhön, joka vastaa juuri sitä mitä etsin ja mistä unelmoin.

Nykyään työskentelen strategy analystina Accenturella Strategy & Consulting funktiossa. Työssäni toimin vaihtelevissa ja toinen toistaan mielenkiintoisimmissa asiakasprojekteissa. Rakastan työssäni sen dynaamisuutta ja päivittäistä ongelmanratkaisua.

Miten opintosi valmensivat sinua työelämään ja mistä opituista asioista on ollut eniten hyötyä työelämässä? 

IBEn core-maisterikurssit on kyllä olleet hyödyllisimpiä. Corporate finance ja laskiksen ihan peruskurssit ovat kanssa tärkeitä. Lisäksi neuvottelutaito puheviestinnän puolelta sekä viestintä & vaikuttaminen ovat mun mielestä kultaa. Niissä opittuihin ”itsestäänselvyyksiin” palaan todella usein mielessäni. Hyödyllisyys riippuu paljon siitä, mikä sua kiinnostaa ja mihin työtehtäviin haluat tulevaisuudessa. Jälkimmäiseen ei ole aina opiskelijana selkeää vastausta ja siksi kannattaa seurata sitä mikä kiinnostaa. Eipähän päädy kursseille ja työtehtäviin, missä ei viihdy.

Moral of the story: Do (and study) what you love!

Back To Top